Jumadal Saani

Belangrijke gebeurtenissen

  • Het was op de 1ste van deze maand dat Hazrat Jibreel ‘alaihissalaam de Heilige Profeet صلى الله عليه وسلم voor het eerst een bezoek bracht op de wereld.
  • Op de 22ste van deze maand kwam Sayyiduna Abu Bakr Siddique radiAllahu anhu te overlijden en werd Sayyiduna Umar ibn Khattab radiAllahu anhu de 2de Khalifa van Islam.
  • Op de 20ste van deze maand valt de geboortedag van Sayyiduna Fatimah radiAllahu ta’aalaa anhaa.

Speciale Nafl gebeden

  • 4 rakaah nafl: Verricht dit gebed op de 1ste dag van deze maand. In elke rakaat dient na surah al-Fatihah 13x surah al-Ikhlaas gereciteerd te worden. Beloning: In shaa Allah zullen 100.000 zondes van u worden vergeven en verkrijgt u sawaab voor 100.000 goede daden!
  • 12 rakaah nafl: Het is overgeleverd door Hazrat Akhtaab ibn Hassaan radiAllahu ta’aalaa anhu dat Sayyiduna Abu Bakr Siddique RadiAllahu ta’aalaa anhu de gewoonte had om op de 1ste nacht van deze maand 12 rakaat nafl te verrichten. In deze 12 rakaat hoeft er geen specifieke surah gereciteerd te worden.
  • 20 rakaah nafl: Deze 20 rakaah nafl dienen vanaf de 21ste van deze maand tot aan de laatste dag van deze maand gebeden te worden. Elke dag, na het Ishaa gebed. De bedoeling van dit gebed is het verwelkomen van de gezegende maand die erna komt: Rajab-ul-Murajjab. Hierbij hoeft er ook geen specifieke surah gereciteerd te worden.

Belangrijke data

14 Jumadal Saani: Jaume Wisaal Hudj-ja-tul-Islaam Imam Ghazali رضي الله عنه
22 Jumadal Saani: Jaume Wisaal Khalifa-e-awwal Hazrat-e-Abubakr Siddiq رضي الله عنه