Ramzaan

Dit is de 9de maand van de islamitische kalender. De waarde en zegeningen van deze maand zijn bekend bij alle moslims. Onze geliefde Profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم heeft gezegd: ‘Met de komst van de heilige maand worden de deuren van het Paradijs geopend en de deuren van de Hel gesloten en Shaytaan wordt opgesloten.’ Om de laatste 10 dagen van de maand in I’tikaaf door te brengen was een permanente soennat van de Profeet Muhammadصلى الله عليه وسلم. De Profeet صلى الله عليه وسلم zei: ‘Degene die I’tikaaf verricht in de laatste 10 dagen van de maand Ramadaan, zal zijn alsof hij 2 Hadj en 2 Umrah’s heeft verricht. Het verrichten van 20 rakaah Tarawieh is een sterk aanbevolen soennat (soennat-e-muakkidah) van de Profeetصلى الله عليه وسلم en om deze soennat te verwaarlozen is niet toegestaan!

Lailat-ul-Qadr

Aanbidding verricht tijdens deze nacht is beter dan 1000 maanden aanbidding. Het was een permanente soennat van de Profeet Muhammadصلى الله عليه وسلم om deze nacht te zoeken in de laatste 5 oneven nachten van de maand en om in die nachten extra aanbidding te verrichten. De Profeet Muhammadصلى الله عليه وسلم gaf Sayyidah ‘Aishah radiAllahu anha het advies om tijdens deze nacht de volgende du’a te reciteren: Allahumma innaka ‘afuwwun kareemun tuhibbul ‘afwa fa’fu ‘anni

Speciale Nafl gebeden

  • 4 rakaah nafl: Degene die in deze nacht 4 rakaah nafl verricht en in elke rakaat 1x surah al- Qadr en 27x surah al-Ikhlaas reciteert, Allah جل جلاله zal diegene reinigen van zondes en voor diegene 1000 paleizen klaarmaken in het Paradijs.
  • 4 rakaah nafl: Degene die in deze nacht 4 rakaah nafl verricht en in elke rakaat 11x surah al-Ikhlaas en 1x surah al-Qadr reciteert, Allah جل جلاله zal diegene beschermen tegen een pijnlijke dood en tegen de bestraffing van het graf.
  • 2 rakaah nafl: Dit dient gebeden te worden in de nacht van Lailatul Qadr. In elke rakaat dient na Surah Al-Fatihah 1x surah al-Inshirah (Alam Nashrah..) en 3x surah al-Ikhlaas gereciteerd te worden. Beloning: Allah جل جلاله zal diegene oneindig veel sawaab (zegeningen) schenken
  • 4 rakaah nafl: Dit dient gebeden te worden in de nacht van Lailatul Qadr. In elke rakaat dient na surah Al-Fatihah 1x surah at-Takaathur en 1x surah al-Ikhlaas gereciteerd te worden. Beloning: De dood zal vergemakkelijkt worden en degene die dit gebed verricht, voor hem zal een prachtig paleis klaargemaakt worden in Jannat-ul-Firdaus.
  • 4 rakaah nafl: Dit dient gebeden te worden in de nacht van Lailatul Qadr. In elke rakaat dient na surah Al-Fatihah 3x surah al-Qadr en 50x surah al-Ikhlaas gereciteerd te worden. Na het gebed dient het volgende gereciteerd te worden: SubhaanAllahi Walhamdulillaahi wa laa ilaaha illallahu wallaahu Akbar. Beloning: De du’a die hierna wordt gedaan door de persoon zal worden geaccepteerd.

Belangrijke data

01 Ramzaan ul Mubarek: (begin van de vastenmaand)
03 Ramzaan ul Mubarek: Jaume Wisaal Hazrat-e-Fatimah Zahra رضي الله عنها
10 Ramzaan ul Mubarek: Jaume Wisaal Hazrat-e-Khadija رضي الله عنها
17 Ramzaan ul Mubarek: Jaume Shohada-e-Badr رضي الله عنه
17 Ramzaan ul Mubarek: Jaume Wisaal Hazrat-e-Aïcha رضي الله عنها
21 Ramzaan ul Mubarek: Jaume Wisaal Hazrat-e-Ali رضي الله عنه
27 Ramzaan ul Mubarek: Lailatul-Qadr (shab-e-Qadr)